Sběr elektroodpadu 2/2016

Ekotým EKO Gymnázia a SOŠ Multimediálních studií vyhlásil na měsíc únor soutěž v třídění odpadu a sběru vysloužilých elektrospotřebičů. Do tohoto napínavého boje o ředitelské volno a školní měnu „Ekoun“ se zapojili jak studenti, tak i učitelé. Na dodržování pravidel a spravedlivé bodování dohlížely hlídky Ekotýmu spolu se školní koordinátorkou EVVO.

perex-image

Úkolem hlídek bylo každý den po vyučování obejít třídy a udělit body za celodenní třídění. Bodovalo se množství vytříděného plastu, papíru, hliníku a směsného odpadu. Další cenné body získávali studenti za vysloužilé elektrospotřebiče, které začali do školy nosit doslova ve velkém. Sešly se zde staré televize, počítače, videa, DVD přehrávače, mobily, rádia, větráky, rychlovarné konvice, elektrické mlýnky a hračky, topinkovače, brusky, vrtačky, nabíječky, sluchátka, ovladače, monočlánky atd., zkrátka veškeré elektrospotřebiče, které už dosloužily. 

Po celý měsíc soutěžení ve sběru elektra se ve vedení každým dnem střídal první a třetí ročník Multimediálních studií. Ve finále nakonec zvítězil třetí ročník s konečným stavem 962 bodů. Tato třída zvítězila i v denním třídění odpadu, a stala se tak celkovým vítězem soutěže.

Nejlepším sběračem školy se stala Kristýna Kubrová ze třetího ročníku, která pro svou třídu přinesla elektroodpad za plných 577 bodů! Gratulujeme a všem zúčastněným přejeme, ať své „Ekouny“ smění co nejlépe. Za školní měnu si totiž studenti mohou pořídit například permanentku do fitness centra, jazykové učebnice nebo kartičku polehčujících okolností, která je danou hodinu zachrání od zkoušení.

I když soutěž skončila, my třídíme dál, protože víme, že to má smysl.

 

Mgr. Bohdana Glierová, školní koordinátorka EVVO

Zpět