Jiří z Poděbrad aneb Co o něm vlastně víme?

21. března 2021 jsme si připomněli půlkulaté výročí úmrtí českého krále Jiřího z Poděbrad. Záměrně neříkáme jaké. Proč?

perex-image

Naše škola sídlí ve městě proslulém nejen lázeňstvím, ale i působením českého krále Jiřího z Poděbrad, a tak jsme se rozhodli udělat malý průzkum toho, jak na tom s povědomím o této významné osobnosti českých dějin jsme. Výsledek budeme prezentovat v rámci Dne Jiřího z Poděbrad, který se uskuteční na podzim tohoto roku.

Ve kterém století vlastně žil? Kde se narodil? Kdo byla jeho matka? Jak vypadal? To jsou jen některé otázky z naší ankety, které by nám měly dát jasný obrázek toho, co o Jiříkovi víme, respektive co považujeme za pravdivé.

Naše anketa není test, jakkoliv by se to mohlo zdát. Nechceme, aby respondenti hledali správné odpovědi ani na internetu, ani v encyklopediích, a pokud neznají přesnou odpověď, nechť ji odhadnou podle toho, co se jim zdá být nejpravděpodobnější. Jen tak zjistíme pravý stav věcí.

Na druhou stranu, přestože se nejedná o test, určitě budou účastníci ankety zvědaví, které odpovědi jsou správné, a budou se chtít něco nového naučit. Proto je většina otázek bodovaná a správné odpovědi se zobrazí po odeslání dotazníku.

Anketa je navíc anonymní, takže se není třeba ničeho obávat, ani se při vyplňování dotazníku nijak stresovat. Může jej vyplnit kdokoliv, čím více účastníků, tím lépe. Distribuujte odkaz na dotazník zcela volně – v rodině, mezi přáteli, v zaměstnání. Uvítáme i odpovědi prarodičů – pokud se někdo nekamarádí s informačními technologiemi, vyplňte prosím dotazník společně – je možné jej vyplnit z jedné adresy i vícekrát.

Děkujeme předem za účast a těšíme se, až vám budeme moci výsledek celého průzkumu představit!

PhDr. Petr Hercik, Ph.D.

 

Odkaz na dotazník zde.

 

 

Zpět