Návštěva zámeckého hotelu Chateau Mcely

Jak se řídí hotel, aby jeho provoz zanechával co nejmenší, pokud možno neviditelnou, stopu v okolní krajině? Jak a čím se v takovém hotelu topí, jak se získává chemicky neošetřená voda do hotelového bazénu? Kdo třídí odpad z kuchyně? Odkud pocházejí bylinky, které se používají nejen do pokrmů, ale také na výrobu vlastní, ekologicky šetrné přírodní kosmetiky? Pro tyto i další odpovědi jsme si zajeli na začátku května do Mcel. Ekologicky, tedy veřejnou dopravou.

perex-image

Přivítal nás sám ředitel hotelu pan Vlastimil Plch a pozval nás na dopolední svačinu, což ocenila zejména pánská část výpravy. V příjemném prostředí salonku Alchymista pan ředitel detailně popsal všechny provozy hotelu. Mohli jsme se také podívat do restaurace, zimní zahrady, dokonce jsme mohli nahlédnout i do jednoho z pokojů.  

Krátce jsme se prošli dokonale upraveným zámeckým parkem. Jenže vymezený čas vypršel a my museli myslet na návrat. Vydali jsme se po naučné stezce princezny Almérie, která spojuje mcelský zámek s loučeňským panstvím, prošli Svatojiřským lesem a díky bezchybně fungující veřejné dopravě dorazili zpátky do Poděbrad.  

Žáci 5.V 

Zpět