Zapojte se s námi do výzvy Pomáháme pohybem aneb Strava nejen pro puštíka

Připojte se s námi k výzvě Obchodní akademie T. Bati ve spolupráci se ZOO Zlín a chůzí přispějte na stravu pro zvířata. Naše škola se akce účastní v rámci připravovaného Dne Země, který vyvrcholí projektovým dopolednem 29. dubna 2021. Už nyní se žáci mohou těšit na zajímavé aktivity.

perex-image

Výzva Pomáháme pohybem aneb Strava nejen pro puštíka je určena úplně všem – žákům, zaměstnancům i široké veřejnosti. Za každý kilometr, který ujdete, přispějí sponzoři a partneři 1 korunu na stravu pro zvířata v zoo.

Přidejte se i vy k  benefičnímu závodu a zažijte tak super pocit nejen z pohybu, ale také z dosažení hlavního cíle, kterým jsou spokojená zvířátka.

 

Jak na to?

1. Založte si účet v aplikaci Strava

Aplikace je volně dostupná pro systémy Android i Apple v oficiálních obchodech (Google Play nebo App Store). Z možností, které vám mobil nabídne, vyberte tuto

 

Aplikace vyžaduje pro správné fungování povolená data nebo připojení na wi-fi.
NENÍ VŠAK NUTNÉ datové připojení během zaznamenávání aktivity. Pro naše účely postačí účet zdarma, pokud tedy nechcete získat placenou verzi s rozšířenými možnostmi, v průběhu registrace
Neklikejte na tlačítko "Start Free Trial"

2. Přidejte se ke správnému klubu

Je třeba připojit se ke klubu zapojenému do naší akce – načítání kilometrů. Název klubu Vaší školy obdrží e-mailem vedoucí, přihlašující školu, po uzávěrce přihlášek. Pokud budete k tomuto klubu připojeni, veškerá vaše chůze nebo běh zaznamenané ve Stravě jako aktivita „run“ se budou automaticky připočítávat k celkovému počtu naběhaných kilometrů.

Pro připojení k tomuto klubu klikněte na hlavní obrazovce na „Explore“, dále na „Clubs“ a po vyhledání správného klubu (je možné vyhledat klub podle názvu kliknutím na ikonu lupy) potvrďte výběr kliknutím na „Join“.

V průběhu března se ještě můžete nezávazně připojit do klubu Obchodka pro zoo – Nadšenci ať zjistíte, jak vše funguje. Od dubna se pak přihlaste ke klubu Vaší školy.

3. Uložte zaznamenanou aktivitu v aplikaci Strava

Postup: 1) Kliknutím na tlačítko  „Record“ uprostřed dolního menu na hlavní obrazovce by se při povoleném přístupu k poloze telefonu měla objevit na mapě aktivní poloha.

2) Aktivita se začne zaznamenávat kliknutím na tlačítko „Start“. Před prvním startem je třeba ověřit, že se zaznamenává aktivita běhání („Run“ – ikona boty), u dalších aktivit už by měla zůstat tato varianta přednastavená.

3) Zaznamenávání aktivity se ukončí kliknutím na oranžové tlačítko se čtverečkem.

4) K uložení aktivity přejdete kliknutím na tlačítko „Finish“. Na další obrazovce je možné přidat další informace o aktivitě (nepovinné).

5) Aktivita se uloží po kliknutí na tlačítko „save“ případně „save activity“.

 Aktivitu je možné zadat také manuálně, např. když zapomenete zaznamenat aktivitu nebo se přeruší záznam aktivity apod. Manuální zadání není složité, vyberete menu „Feed“, kliknete na tlačítko „+“ a zvolíte „Manual Activity“. Je třeba zadat uběhnutou vzdálenost. Je možné ji odhadnout z doby trvání aktivity, dva kilometry (pro chůzi) až čtyři kilometry (pro běh) za každou půlhodinu aktivity. Nezapomeňte potvrdit zadání aktivity tlačítkem „Save“.

Samozřejmostí je záznam aktivit v duchu fair-play.

Podrobnější informace  najdete na webu OATB Zlín. V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat na e-mailu zoo@oazlin.cz.

Zpět